Monday, August 22, 2005

Κατι γαματα καλο!

http://art-a-ttack.blogspot.com/2005/08/bloggers.html



Χτες δεν ειχα τι να κανω και ειπα να ριξω μια ματια στα blog των αλλων.Το καθε blog με οδηγουσε στο αλλο και σχεδον με βρηκε το ξημερωμα σ'ενα ατερμονο λινκαρισμα.Καταλαβα οτι εκτος απο σπανιες εξαιρεσεις κατι φοβερο και τρομερο δεν παιζει.Επικρατουν κατα την ταπεινη μου γνωμη οι εξης τασεις τις οποιες τις παραθετω:
1ον. Πολιτικη ( καμουφλαρισμενα κειμενα μεσα απο χαριτωμενιες αλλα στο βαθος παντα παιζει κατι πολιτικο.Λες και δεν μπορει ο Ελληνας ρε παιδακι μου αν δεν ασχοληθει μ αυτη τη μαλακια που λεγεται πολιτικη και μικροκομματισμοι.Ενα μυστηριο πραγμα.Κουτσοι στραβοι μας παραθετουν τις αποψεις τους οι οποιες βεβαια δεν ειναι τιποτα καινουργιο αλλα αυτοι εκει ..μεσανυχτα.Μου θυμιζουν κατι παππουδες στα καφενεια.)
2ον. Υπαρξιακα ( κατα το πλειστον γυναικειες φιγουρες ασχολουνται με το σπορ χωρις να λειπουν βεβαια και οι ανδρες απο το παιχνιδι. Αδιεξοδα και προβληματισμοι της καθημερινοτητας, ερωτες που ακυρωθηκαν και καπου πρεπει να ξεσπασουν,μελαγχολια ,ρομαντισμος και..ποιηση ..μα πολυ ποιηση.Ας ειναι.Αν ειναι να τρελαθουν καλυτερα να γραφουν)
3ον. Ενημερωση ( blog που προσπαθουν να ενημερωσουν τα παντα αναλογα με το επαγγελμα η τις σπουδες που ασκει ο εκαστοτε υπογραφων.Μερικοι ξεφευγουν βεβαια και ασκουν με το παραπανω το λειτουργημα αλλα προφανως ισως επιδιωκουν μια προταση για δουλεια η αναγνωριση. Ποιος ξερει)
4ον. Μπακουρια και μπακουρες ( το καλυτερο ειδος.Πολυ τους παω.Και τι δεν βρισκουν να πουν.Απο δημιουργιες ιστοριων μυθιστορηματικου υφους μεχρι ευφανταστα κειμενα επι παντος επιστητου.Σ αυτα τα blog οι ανδρες ειναι πιο ευγενικοι γιατι ποτε δεν ξερεις τι κρυβετε πισω απο ενα comments με γυναικειο ονομα-αρα γι αυτο και πιο υπομονετικοι-ενω οι γυναικες ειναι λιγο πιο snobs -μη δειξουμε οτι ψαχνουμε ντε και καλα για καμμια καλη περιπτωση)
5ον. Τσογλανακια (κατι 18-26 κακομαθημενα σκατα που ακομα δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα αμολυουν οτι παπαρια κατεβασει ο νους τους μ'ενα εξυπνακιστικο τροπο που απο τι παρατηρησα εχουν και μεγαλη περαση σε κατι μεγαλοκοπελλες ανω των 35.Προφανως τους ξυπνανε το μητρικο τους και νιωθουν οτι πρεπει να τα προστατεψουν τα καυμενα.Ειναι συνηθως επιθετικα και οργισμενα γα οτιδηποτε σερνεται και περπαταει χωρις να ξερουν ουτε κι αυτοι για πιο λογο.Μα φυσικα για να μας εντυπωσιασουν προφανως)
6ον. Αντιδικοι (μελη των παραπανω κατηγοριων που μαλωνουν μεταξυ τους για την πρωτοκαθεδρια των πιο δημοφιλων blog? απεναντι σε ποιους και σε τι δεν μπορεσα να καταλαβω ακομα. Βγαζουν τα ματια τους σαν τα κοκκορια.Προσπαθει ο ενας να ακυρωσει τον αλλον και φτου κι'απ την αρχη.Κλασσικοι νεοΕλληνες. Trackeromaniacs! )
7ον. Διανοουμενοι (Εδω γελαμε.Υφος περισπουδαστο,καθαρα ελληνικα,σωστη συνταξη και παντα με μια διαθεση κατανοησης για την κριτικη των αλλων.Ποτε δεν θα τους δεις να εκνευριζονται διοτι μεσα τους εχει βαθεια ριζωθει οτι ειναι ανωτεροι απο τους αλλους πνευματικα και διαφερουν. Νεοορθοδοξοι επι το πλειστων,μπορουν να σου αναπτυξουν θεματα απο την θρησκεια μεχρι την ομοφυλοφιλια με παραπομπες που δειχνουν οτι ειναι και ψαγμενοι συν τις αλλοις .Ελαχιστες φορες ξεφευγουν λιγο και μπορεις να δακρινεις οτι πισω απο αυτο το προσωπειο κρυβονται συντηρητικοι ανθρωποι τις περισσοτερες φορες, σχεδον αδιαφοροι και βαρετοι.Ο κοσμος τρεχει με χιλια κι αυτοι ειναι κολλημενοι στους Τσαρουχηδες τους Χατζιδακιδες και τις Μελινες ακομα.)
8ον.Κατι τυποι σαν και μενα ψιλοκομπλεξικοι που ως νεοι "στατιστικολογοι" γραφουν σχεδον υποτιμητικα για αυτα που γραφουν οι αλλοι!
9ον ..και φυσικα ολοι οι υπολοιποι που δεν ανηκουν στις παραπανω τασεις και ειναι μικρα διαμαντια! :-)
....αυτα!